KOLIKO TRAJE IZGRADNJA LAJNERSKOG BAZENA?

KOLIKO TRAJE IZGRADNJA LAJNERSKOG BAZENA?

Razmišljate o raskošnom ležanju i kristalno plavoj vodi – želite da sebi priuštite bazen? Sigurno se pitate koliko dugo traje izgradnja bazena? Pre nego što vaša razmišljanja postanu java, pročitajte naš kratak vodič, korak po korak za izgradnju lajnerskog bazena. Proces od ideje do realizacije smo raščlanili po fazama tako da možete svaki korak planirati unapred.

Dizajn – 1 do 2 nedelje

Putovanje počinje sa dizajnom. Prvo je potrebno da se nađete za vašim ili našim dizajnerom kako bi ste razgovarali o vašoj viziji budućeg bazena. Iako je proces dizajniranja bazena pojednostavljen tehnologijom 3D modelovanja, potrebno je malo više saradnje da bi dizajner otkrio vaše potrebe i savršeno mesto za bazen u vašem dvorištu.

Iskop – 1 nedelja

Uobičajno je potrebno jedan ili dva dana za iskop i odoz zemlje, ali se ponekad mogu pojaviti komplikacije kao što su nepredviđene podzemne instalacije, prstupačnost lokacije za kamione ili bagere isl.

Građevinski radovi – 1 nedelja

Nakon što je završen iskop, vreme je za betoniranje! Pre postvaljanja armature i izlivanja betona potrebno je ugraditi slivnik i ostalu planiranu instalaciju. Nakon izlivanja ploče pristupa se zidanju bočnih zidova. Građevinski radovi se striktno izvode prema uputstvu Izvođača. Ovaj proces obično traje oko 1 nedelje u zavisnosti od veličine i složenosti vašeg bazena.

Montaža bazena – 2 dana

Konačno je vreme za montažu lajnerskog bazena i bazenske opreme. Lajnerski bazeni se montiraju najbrže jer se isporučuju prefabrikovani. Montaža pocinkovanog lima, folije / lajnera i osnovne opreme taje 1 radni dan. U zavisnosti od odabira dodatne opreme, atrakcija, automatike ili rubnog kamena montaža može potrajti i do 5 radnih dana. U zavisnosti od odabira dodatne opreme, LED rasvete za bazen, atrakcija, automatike kao i načina upravljanja potrebno je uraditi elektro ormar prema važećim propisima i standardima u oblasti bazenske tehnike.

Završni građevinski radovi – 1 nedelja

Nakon montaže lajnerskog bazena i opreme pristupa završnim građevinskim radovima. Kada je bazen formiran, a cevi učvršćene prostor oko bazena se obziđuje, popunjava mršavim betonom i nasip, a tek nakon izrade završnog serklaža je moguće postaviti rubni kamen. U zavisnosti tipa plaže i tipa zimskog pokrivača za bazen, potrebno je uraditi podlogu za prostor oko vašeg bazena.

Ukupno vreme za izgradnju lajnerskog bazena: u proseku 3 do 5 nedelja

Nakon dizajniranja, iskopa, građevinskih radova, montaže bazena i završnih građevinskih radova konačno možete uživati u oazi novog izgleda dvorišta. Na prvi pogled 3 do 5 nedelja deluju kao dugačak period, ali naspram dugo godina zabave koja vas očekuje u vašem bazenu ovaj period je zaista ne zanemarljiv.

Za sve informacije nas slobodno kontaktirajte. LV POOLS tim stručnjaka će Vam brzo i profesionalno izaći u susret na svaki Vaš upit.